Tulopäivä:
Lähtöpäivä:

Oulu hotellit

Lajittele Oulu hotelleja klikkaamalla otsikkoa

NimiHinta/yö alk.Luokitus
Omenahotelli Oulu

Omenahotelli Oulu

693
Holiday Inn Oulu

Holiday Inn Oulu

714
Best Western Hotel Apollo Oulu

Best Western Hotel Apollo Oulu

Booking Hotels.com (FI) Best Western Hotel Apollo Oulu
753
Cumulus City Oulu

Cumulus City Oulu

Booking Hotels.com (FI) Cumulus City Oulu
793
Radisson Blu Hotel Oulu

Radisson Blu Hotel Oulu

814
Scandic Oulu

Scandic Oulu

Booking Hotels.com (FI) Scandic Oulu
844
Sokos Hotel Eden

Sokos Hotel Eden

933
Sokos Hotel Arina

Sokos Hotel Arina

1044
Forenom Hotel Oulu

Forenom Hotel Oulu

Ei tietoa0


 

Oulun keskustassa tasokkaita ja persoonallisia hotelleja


 

Oulu on Pohjois-Suomen suurin kaupunki, ja on ollut sitä aina. Oulun kauniissa keskustassa on historiaa kivoina pieninä palasina ja muistoina siellä täällä, ja historiaa on yritetty säilyttää ja vaalia kaupunkikaavassa tarkoin. Oulun historia nimittäin on melkoisen kuuma: kaupunki on palanut ainakin kymmenen kertaa! Viimeisen kerran vielä 1900-luvun alussa, jolloin keskustasta tuhoutui kokonainen iso kortteli.

 

Oulu on pieni ja persoonallinen pohjoinen kaupunki, jonne voi tulla niin junalla kuin lentokoneellakin. Lentokenttä sijaitsee Oulunsalossa, josta kulkee bussit ja taksit kätevästi keskustaan. Junalla saavuttaessa ei tarvita muita yleisiä kulkuneuvoja, sillä Oulussa on kiva ja helppo kävellä, eikä mihinkään ole pitkästi. Toki 1800-luvulta ja sitäkin aiemmilta vuosisadoilta peräisin olevan mukulat kaduilla saattaa tuntua ja kuulua lentolaukun renkaissa, mutta sehän vain kuuluu asiaan.

 

Edullisemmat hotellit Oulusta


Kävelyetäisyydellä rautatieasemasta sijaitsee useita laadukkaita hotelleja, sillä keskustan hotellit ovat kaikki todella hyviä, tasokkaita neljän tähden hotelleja. Heti asemaa vastapäätä on pieni ja todella edullinen Oulu Hotelli, joka on oiva hotellivalinta silloin, kun haluaa päästä edullisesti. Esimerkiksi läpikulkumatkalla Oulu Hotelli on todella hyvä vaihtoehto. Rautatieasemaa vastapäätä on myös Forenom Apartments, josta voi kysellä myös huoneistoja.

Neljän tähden hotellit Oulussa


Kivenheiton päässä rautatieasemasta on kuitenkin jo laadukkaampia hotelleja, kuten Hotel Cumulus Oulu sekä Best Western, jotka molemmat saavat Hotels.comin arvosteluissa neljä tähteä. Kyseessä ei ole vielä Oulun trendikkäimmät ja persoonallisimmat hotellit, mutta molemmat on laadukkaita hyviä hotelleja kuntosaleineen, huonepalveluineen sekä yökerhoineen. Jos haluaa rauhallisempia öitä, kannattaa valita näistä hotelleista.

 

Oulun historiallisessa keskustassa sijaitsevat Oulun kalleimmat ja tasokkaimmat hotellit, kuten Scandic Oulu, joka sijaitsee aivan kävelykadun kupeessa Finnkino Plazan kanssa samassa rakennuksessa. Yökerhot, kaupat, ravintolat ja tietysti kaupungin humu on heti katutasossa. Scandic on oiva valinta hotelliksi silloin, kun haluat viettää todellista kaupunkilomaa ja vaadit hotelliltasi muutenkin täydellisyyttä. Monipuolisella aamupalallaan, täydellisellä palvelullaan ja siisteydellään Scandic ei petä koskaan.


Upealla paikalla merenrannassa sijaitseva Radisson Blu hotel on Oulun kallein hotelli, jossa on tarjolla monentasoisia hotellihuoneita aina perusboksista sviittiin. Radisson Blu Hotellien meren puoleisista ikkunoista ja parvekkeilta merellinen näky hivelee silmiä, sijainti on rauhallinen, mutta ihan kävelyetäisyydellä ravintoloista ja muista palveluista. Kaunis ja vilkas tori on ihan hotellin vieressä, samoin kuin Kaupunginteatteri sekä kirjasto. Kulttuurimatkailijalle aivan loistava valinta! Pikisaaren ihanat lenkkimaastot ovat ihan vieressä...

Persoonalliset hotellit Oulusta


Lapland Hotel Oulu taas on ihan omanlaisensa hotelli lappilaishenkisine sisustuksineen. Lapland Hotel sijaitsee hieman ydinkeskustan ulkopuolella, rauhallisella paikalla Oulun Tuomiokirkon vieressä. Hotelli on ihan uusi ja tietysti sisustettu ketjun tyyliin poronsarvivalaisimineen ja porontaljoineen. Tunnelma on todella kodikas ja persoonallinen. Aamupalalla tarjoillaan riisipuuroa ja lakkakiisseliä, kahvin kanssa leipäjuustoa. Palvelu on loistava. Lapland Hotelsia voi suositella sellaiselle, joka haluaa jotain ekstraa lomaansa tai työmatkaansa. Kodikkuutta ja pala paikallista historiaa.

Historiallisia hotelleja Oulusta


Historiasta kiinnostuneille on olemassa toinen hotelli Oulussa, joka on ehdoton ykkösvalinta tällaiselle matkustajalle. Nimittäin Lasaretinsaaressa sijaitseva Hotelli Lasaretti. Saaren rakennuskanta on suojeltu, sillä sen vanhimmat osat ovat jo 1700-luvulta, jolloin saarella poltettiin viinaa kruunun toimesta. Sittemmin saarella on asunut maaherra ja 1800-luvulta lähtien rakennus on toimi sairaalana. Sodan aikana Lasarettiin kuskattiin haavoittuneita sotilaita, joita siellä hoidettiin pitkään vielä sodan jälkeenkin. Muun muassa koko kansan Kalle Päätaloa on hoidettu täällä. Lasaretti oli armeijan omistuksessa 1990-luvun lopulle saakka, kunnes Pohjois-Suomen Hengitysliitto ry osti sen.

 

Nyt Lasaretin historiallisista nurkkauksista saavat nauttia hotellin ja ravintolan asiakkaat sekä tietysti lukuisia tapahtumien, näyttelyiden vieraat sekä pienten yritysten asiakkaat. Lasaretti on upea yöpymispaikka esimerkiksi rauhalliseen kaupunkiviikonloppuun, eikä kävelymatkaa keskustaankaan ole paljoa. Sijainti Oulujoen rannalla on upea.